Ιατρική Προσέγγιση

Αισθητική Προσέγγιση

Ποιοι Είμαστε

Επικοινωνία
Αισθητική Προσέγγιση


ΤΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ BOTOX

Το BOTOX (onabotulinumtoxinA) είναι ένα φάρμακο το οποίο διαχέεται ενέσιμα στους μυς προκειμένου να βελτιώσει την υφή των ρυτίδων και γραμμών στο μέτωπο.

Το πλεονέκτημα του αισθητικού botox είναι ότι λόγω της μικρής ποσότητας δραστικής ουσίας που χρησιμοποιείται, οι εκφράσεις του προσώπου δεν επηρεάζονται καθόλου, ενώ ταυτόχρονα οι λεπτές γραμμές εξαλείφονται. Eίναι δηλαδή ιδανικό για όσους επιθυμούν να εξομαλύνουν τις λεπτές ρυτίδες που σχηματίζονται λόγω της κίνησης των μυών, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι ένα εντελώς ανέκφραστο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα του αιθητικού botox διαρκούν περίπου 4-6 μήνες.


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ BOTOX;

Το botox έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Η μικρή ποσότητα δραστικής ουσίας που χρησιμοποιείται στο αισθητικό botox επιτρέπει μεν την κίνηση των μυών, αλλά σε μικρότερη έκταση, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να είναι λιγότερο βαθιές και το πρόσωπό μας να δείχνει πιο φρέσκο και ανανεωμένο.


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ

Έτσι αν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμη σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, με την ακινητοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους επιτυγχάνεται η αποφυγή τους. Στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του BOTOX οδηγεί στη σταδιακή λείανση και στη μείωση του βάθους τους.

Η εφαρμογή διαρκεί λίγα λεπτά και συνίσταται σε ενέσιμη χορήγηση του φαρμάκου σε διάφορες περιοχές του προσώπου. Οι βασικές περιοχές στις οποίες χρησιμοποιείται είναι:
  • Οι οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο
  • Οι κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια 

Η εφαρμογή του BOTOX σε αυτές τις περιοχές αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο κατά των ρυτίδων, αλλά η θεραπεία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής, ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει άμεσα τις δραστηριότητές του, εφόσον ούτε τα σημάδια είναι εμφανή ούτε είναι αναγκαία κάποια περίοδος ανάρρωσης.

Τα αποτελέσματα του BOTOX γίνονται εμφανή 3-4 ημέρες μετά την εφαρμογή, ενώ το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 15 ημέρες.ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BOTOX;


To BOTOX είναι απολύτως ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού άλλωστε η ποσότητα που χρησιμοποιείται στην θεραπεία των ρυτίδων είναι πολύ μικρή.


Παρόλα αυτά το ΒΟΤΟΧ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ:
  • Κατά την διάρκεια της κύησης και του θηλασμού. 
  • Σε ασθενείς κάτω των 18 ετών. 
  • Σε άτομα που πάσχουν από Μυασθένεια, από Μυασθενικό Σύνδρομο (Lambert Eaton), από την Νόσο του Κινητικού Νευρώνα. 
  • Από άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία – υπερευαισθησία στην συγκεκριμένη δραστική ουσία.